- Meble szkolne
- Pomoce dydaktyczne
- Nauczanie wczesnoszkolne-plansze
- System edukacji PALETA
- Nauka czytania i pisania
- Nauka liczenia
- Gry i układanki
- Zabawy ruchowe
- Logopedia
- Język polski - plansze
- Język polski - inne pomoce
- Portrety wybitnych Polaków
- Matematyka - plansze
- Matematyka - inne pomoce
- Języki angielski
- Język niemiecki
- Historia/WOS - plansze
- Historia - iinne pomoce
- Biologiia/przyroda - plansze
- Biologia - modele
- Biologia. Modele Ecotone.
- Mikroskopy
- Ekologia
- Geografia
- Nauka o ziemi
- Fizyka
- Chemia
- Muzyka
- Plastyka
- pierwsza pomoc przedmedyczna
- Technika - BRD
- Edukacja do życia w rodzinie
- Edukacja dla bezpieczeństwa
- Sprzęt różny
- Język angielski
- Logistyka plansze
- Meble biurowe
- Sprzęt sportowy
- Meble metalowe
- Druki szkolne
- Multimedia
- Artykuły biurowe
Pochodzenie i produkcja żywności cz.I plansze
Mleko, pieczywo i miód
Środek dydaktyczny przeznaczony jest do wykorzystania na zajęciach dydaktyczno - wychowawczych w edukacji przedszkolnej i na lekcjach w klasach I - III . Prezentowany środek dydaktyczny zgodny jest z wymaganiami programowymi wychowania treści z zakresu edukacji polonistycznej, środowiskowej, przyrodniczej, technicznej. Stwarza nauczycielowi możliwości swobodnego wykorzystania na zajęciach i lekcjach szkolnych. Na prezentowaną pomoc dydaktyczną składają się zestawy trzech historyjek obrazkowych prezentujących tematykę pochodzenia i produkcji mleka, pieczywa i miodu. Historyjki namalowane są na planszach formatu B3, w sposób trafiający do wyobraźni dziecka w wieku przedszkolnym i młodszym wieku szkolnym. Obrazki są czytelne, bogato ilustrowane i kolorowe, przyczepiania odpowiednich napisów (wyrazów tematycznych) do globalnego czytania przez dzieci. Zastosowanie historyjek obrazkowych rozwija myślenie, procesy poznawcze i działa na wyobraźnię dziecka
Pakiet edukacyjny zawiera: -17 plansz, -34 kart B-3, - 319 elementów ruchomych, - Plansze oprawione są w listwy z zawieszką, -Tyły plansz zaopatrzone w magnesy do montowania na tablicy szkolnej metalowej, -Poradnik metodyczny Część A Mleko: - A1 Krowy na pastwisku, - A2 W udojni, -A3 Droga do mleczarni, -A4 W mleczarni, -A5 W sklepie, - A6 Spożywanie posiłku (produkty mleczarskie) Część B Pieczywo: -B1 Sianie ziarna, - B2 Żniwa. - B3 W młynie, -B4 W piekarni, -B5 W sklepie, - B6 Spożywanie posiłku (pieczywo) Część C Miód: -C1 Łą­ka, -C2 Pa­sie­ka, -C3 Ro­dza­je mio­du, -C4 W skle­pie, - C5 Spożywanie posiłku (miód)
Tematy plansz:
Producent BRO-POSZ